Retki Ainolaan

Kävimme luokan kanssa retkellä Ainolassa. Ensin kävimme tutkimassa Ainolan puutarhaa. Kukat puutarhassa olivat todella kauniita. Kun pääsimme Ainolan päärakennukseen sisään, meillä oli ohjattu kierros Ainolassa. Meille kerrottiin siitä kuinka Jean ja Aino Sibelius kärsi rahavaikeuksista suurimman osan elämästään. Jeanin ja Ainon lapset olivat tottuneet olemaan hiljaa silloin, kun Jean työskenteli. Jean ei nimittäin usein tarvinnut soittimia säveltääkseen, mutta tarvitsi täyden hiljaisuuden. Hän sanoi, että hänellä oli sinfoniaorkesteri päässään.

Yllä olevassa kuvassa on Jean ja Aino Sibeliuksen hauta.

Kävimme myös Ainolan saunarakennuksessa.

Yllätyksiä, turhautumisia ja inspiraatiota

Ensimmäiset viikot

Ensimmäiset viikot Spesiassa on mennyt todella hyvin. Ensimmäinen päivä oli niin jännittävä, että ei meinannut uni tulla edellisenä iltana. Kuitenkin parin päivän aikana sain hyvän vaikutelman luokkalaisista ja opettajista. Olin yllättynyt kuinka nopeasti meille muodostui hyvä luokkahenki.

Turhautti, kun adoben ohjelmia ei oltu asennettu ja niitä sai odottaa. Sormet syyhysivät jo, että pääsisi kunnolla hommiin. Nyt kuitenkin tänään aamulla ne olivat asennettu koneelle ja loppuviikosta varmasti pääsemme jo tutustumaan niihin ja varmasti tekemään jo töitäkin. Tällä hetkellä tuntuu hyvältä, että pääsee kertaamaan ohjelmien perusteita. Etenkin photoshopin, kun se tuntui niin vaikealta edellisessä koulussa.

Sain tiistaina 14. päivä hyväksiluettua matematiikan. Minulla oli sitten noin 3 tuntia aikaa kulutettavana. Kävin kaupassa hakemassa evästä ja menin Tuusulan järven rannalle istuskelemaan ja nauttimaan. Siitä sain inspiraation ylhäällä olevaan kuvaan.

Arviointi

Tällä hetkellä haluaisin arvioinnissa lähteä tavoittelemaan H3 tai H4 kaikissa osa-alueissa. Vaikea tietenkin tässä vaiheessa vielä sanoa, että miten hyvin oppii uudet asiat ja kuinka haastavilta tehtävät tuntuu.