Käyntikortti ja Promokortti

Käyntikortin ja promokortin keksiminen ei ollut hankala, mutta oli hankala tehdä photoshopilla, koska en osaa mitään. Haluaisin kyllä oppia, mutta oppiminen on vaikeaa kun, oot tyhmää ja sulla on sota päässäni sun ajatuksien kanssa. Omasata mielestäsin pärjäsin kyllä ihan hyvin, mutta en ole tyytyväinen ja uskon, että voisin onnistuu paremmin. 

Halosenniemi

Käytiin luokan kanssa Halosenniemessä. Oli kylmä päivä.
Taide elää edelleen vahvana Tuusulassa. Näyttelyyn oli koottu eri kokoelmien helmiä Pekka Halosen seuran, Aune Laaksosen Taidesäätiön, Amerin Kulttuurisäätiön, L-G Norströmin säätiön sekä kunnan omista kokoelmista. Ihailen aina Pekka Halosen taulua. Ihana on kävellä samalla lattialla millä hän käveli hänen maalien kans joskus ja ajatteli mitä voisi maala. Olen käynyt siellä ennen 3 kertaa. Kesällä mulla oli Halosenniemessä pieni photoshoot projekti. Siellä on tosi kauniit maisemat ja siihe taloon liittyy hienoja tarinoita. Tiedän, että se ei ole viimeinen kerta kun olen menossa sinne.

The Art Of Metal

The Art Of Metal by Malcolm Dome

Kuvahaun tulos haulle malcolm dome

The Art Of Metal on kirjan on tehnyt Malcolm Dome.
Malcolm Dome on englantilainen musiikin toimittaja. Hän on kirjoittanut rockista ja raskasmetallista vuodesta 1979. Dome on perustanut Yhdistyneen kuningaskunnan ensimmäisen rock-radioaseman, TotalRockin, yhdessä perjantaiteen Rock Show DJ Tommy Vancen ja tuottajan Tony Wilsonin kanssa.

 

 

Kirja ketro värikuvista ja ulkomaalaisista kuvamateriaalien ja julisteiden käytöstä välittömästi tunnistettavien bändien logolla on tiiviit suhteet riffien välillä, jotka ukkostavat kitarasta ja kuvat, jotka ovat tulleet edustamaan lauluja ja hymnejä metallimusiikkia. Näyttelyt 400: sta hienoimmista esimerkkejä metalli-julisteesta ja kansitaidosta ja se on ensimmäinen kirja, joka keskittyy nimenomaan tämän musiikkityylin taiteilijoiden luomaan työhön. Koko 50-vuotisen metallin historia ulottuu 1960-luvun vanhimmista metalli-bändeistä viimeisimpiin julkaisuihin.

The Art Of Metal on runsas raskas pöytämallisto, joka tutkii perusteellisesti viimeisten viiden vuosikymmenen taideteoksia ja kertoo myös siitä, kuinka metalliosa on yhtä tärkeä kuin bändin ura kuin musiikki pidetään holkissa.

Kirja maksaa 25,30 euro ja sen saa helposti tilattuksi nettisivulta nimeltään Alibris.com
Kirjan kansi näyttää todella klassiselta. Ehkä se on liian täynnä makuuni, loput kirjasta näyttää hyvältä ja hyvin suunniteltu sisältö.

Kysymyksiä

Mitä on ns. Pantone värit?

Painotuotteessa on tarkalleen värikartalla näkyvä väri, vaikkei se suunnitteluvaiheessa oikealta näyttäisikään. Pantone-värein painetaan usein esimerkiksi käyntikortit, lomakkeistot, postimerkit.

Kuvahaun tulos haulle Pantone värit?

Mikä on vaakunan suunnittelun nyrkkisääntö?

Heraldiikassa vaakunan suunnittelussa peruslähtökohtana on selkeys ja näkyvyys. Nyrkkisäännön mukaan vaakunan on oltava sellainen, että se on tunnistettavissa nuolenkantaman (200 m) päästä. Tärkein sääntö on tinktuurisääntö: ei väriä värin eikä metallia metallin viereen. Voimakas naturalistinen tai realistinen visuaalisuus on myös huonoa heraldiikkaa.

 

Johann Gutenberg

Kohopainotekniikka on kaikista painomenetelmistä perinteisin. Kohopainotekniikan kehitti ensimmäisenä Johann Gensfleisch zum Gutenberg 1400-luvulla Saksassa.

Kuvahaun tulos haulle Johann Gensfleisch zum Gutenberg

Gemena

Pienaakkonen eli gemena eli minuskeli on eräs kirjaintyyppien muoto.

Minun ensimmäinen viikko

Minun koulunvuosi on alkannut hidasti. En ole tottunnut vielä pitkään koulumatkaan ja aamulla aikaisin herämiseen, koska ennen koulunmatka kestii vain 10 minuttia.  En tykkää tunkea junaan joka aamu ihmisten kanssa ketkä on unohdannut miten ollaa kohdelias vain sentakia että niillä on kiirre.

Ensimmäiset päivät on ollut vähen hankalija ja ahdistavija, mutta olen selvinnyt ja on sellainen olo että tulen viellä selvimään kun tottuun kaikkeen uudeen. Olen ollut hiemaan väsynnyt, mutta päivät on mennyt nopeasti. Olen yrittänyt, että viihtyisin ihan hyvin, mutta voisin viihtyä paremmin.

Tänään ja eilen ei ole ollu niin kivaa koska kaikki ajattukset kiertelee päässä ja en ole pystynnyt oikeen keskittymää mihinkään. Olen kiittollinen siitä, että mun luokan opettajat on ystävällisiä ja valmiis auttamaan ihan millon vaan.