Harrastukset

Oon tykännyt ihan pienestä asti piirtää, maalata, askarrella ja tehä muutenkin kaikkea taiteellista. Ekaluokkalaisena aloin harrastamaan maalausta ja pari vuotta myöhemmin alotin kuviksen kuvataidekoulussa.

Yläasteen alettua lopetin maalausopettajalla ja kuvataidekoulussa käymisen, mutta jatkoin tekemistä itsenäisesti vapaa-ajalla.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En kauheesti suunnittele töitä etukäteen, vaan alan vaan tekemään ja katon mihin se vie.

Maalaan useimmiten öljy- ja akryyliväreillä ja kokeilen tehdä eri tekniikoilla ja tyyleillä. Viime aikoina oon innostunut tekemään myös vesiväreillä.

Vierailukäynti Halosenniemeen

Kävimme vierailulla Halosenniemessä, joka oli taidemaalari Pekka Halosen vuonna 1902 valmistunut kansallisromanttinen ateljeekoti.

Halosenniemi sijaitsee Tuusulanjärven rannalla ja toimii taidemuseona. Se kertoo Halosen taiteesta, hänen elämäntyöstään ja ympärillään olleista ihmisistä.

Teos josta tykkäsin eniten oli Marjatta Hanhijoen Prinsessa Margareta Velasquezin mukaan 1995. Se oli eri tyylinen kuin muut huoneen teokset, joten se erottui ja jäi mieleen. Työ näytti ensin tosi simppeliltä, mutta sitä katsoessa lähempää ja kauemmin, siitä alko huomata siveltimen jäljen ja miten ja millaisilla tekniikoilla se oli tehty.

Näyttely oli kokonaisuudessaan mulle mieluinen, tykkäsin teoksista ja kun pysty kiertää ja katella omassa tahdissa.

Kuvitteelliset CD-levyn kannet

Selasin tänään aamulla vanhalta läppäriltä kuvia ja löysin kuvitteellisia CD-levyn kansia, mitkä oon väsännyt yläasteella, kun ekaa kertaa kiinnostuin tietokoneella tekemisestä ja graafisesta suunnittelusta.

Osaamattomana ja rahattomana yläasteelaisena ei näiden ”upeiden taideteosten” luomiseen käytetty mitään Photoshopia, vaan jotain kämäsiä kuvanmuokkaussivuja.

Albumien nimet syntyi Wikipedian ’satunnainen artikkeli’ kohtaa napauttelemalla tai päästä keksimällä ja kuvat on jostain ilmaisista kuvapankeista.

Levynkansia löyty kymmeniä, mutta vaan muutamat sellasia, että kehtaa pistää julkiseks.

 

Elisabeth Järnefelt -näyttely

Järvenpään taidemuseossa päästiin tutustumaan Elisabeth Järnefeltiin ja Elisabethin vaikutuspiiriin, johon kuului monia muita suomalaisen kulttuurin luojia.

Näyttelyssä oli esillä taideteoksia, valokuvia ja esineitä Elisabethin eri elämänvaiheista.

Vaikka Elisabeth Järnefelt olikin jo ennestään mulle tuttu henkilö, niin selostuksen aikana opin Elisabethista ja Elisabethin elämästä ja siihen kuuluvista ihmisistä paljon uutta.

Tykkäsin eniten näyttelyssä maalauksista, erityisesti muotokuvista ja tarinoista taulujen takana.

Tietopankki

Mikä on vaakunan suunnittelun nyrkkisääntö? 

Vaakunan on oltava tunnistettavissa 200 m päästä.

Mitä on ns. Pantone-värit?

Kaikkia värejä ei voida toistaa painamalla CMYK-väreillä, joten Pantone-väreillä voidaan laajentaa painotuotteen värintoistoa. Oikeanlainen väri ilman CMYKin kaltaista nelivärisarjaa saadaan Pantone-värejä sekoittamalla.

Mitä kehitti Johann Gutenberg 1400-luvulla Saksassa?

Johann Gutenberg kehitti 1400-luvulla ensimmäisenä kohopainotekniikan.

Mitä on ’gemena’?

Gemenat ovat pienaakkosia ja numeromerkeistäkin on olemassa gemenamuunnelmia.