MUUTOKSIA

Kategoriat: Yleinen.

MUUTOKSIA

 

Ajattelin kirjoittaa nyt tänne hiljaiseen blogiin ajatuksiani, sekä kuulumisiani. Miten olen muuttunut, mistä olen tyytyväinen ja missä olen onnistunut. Blogi on ollut todella vajaassa käytössä minulla pitkän ajan, joten nyt viimeistään minun on kirjoitettava tänne! Ajattelimme myös Maaritin kanssa, että kävisin aijemmat blogipostaukset lävitse, korjaten kirjoitusvirheitä ja kuvien/tekstien asettelua selkeämmäksi. Samalla huomaisin kehitystäni Graafisena suunnittelijana, sekä millaisia ajatuksia aijemmat postaukset herättävät minussa itsessä – samalla huomaten miten olen myös itse muuttunut. Kokonaisuudessaan haluan myös miettiä tätä kulunutta kolmea vuotta Grasulla.

Mainitsin jo miettiväni millaisia muutoksia itselleni on tapahtunut näinä vuosina. Olen iloinen ja jopa hieman ylpeä siitä, että pystyn itse sanomaan olevani paljon rohkeampi, sekä viisaampi. Rohkeus on minulle todella tärkeä asia. Olisiko ollut vuosi 2013-14 kun aloitin koulussamme, olin silloin aivan lukossa ihmisenä, en pystynyt edes puhumaan – jos puhuin, itkin. Mutta nyt asia on aivan eri kuin silloin, pystyn olemaan sosiaalisempi, kertomaan asioitani ja juttelemaan mutkitta! Matkaa on vielä jäljellä, mutta en olisi ikinä uskonut pääseväni tähän pisteeseen, jossa olen nyt.
Osaan hallita myös itseäni paljon paremmin kuin ennen, tiedän omat rajani arjessa ja tekemisissäni. Kykenen pitämään masennuksen, sekä ahdistuksen rajoissaan. Jos ahdistus iskee, pystyn siitä kertomaan heille, jotka minua auttavat. Otan myös kaiken mahdollisen avun vastaan, enkä ujostele uusia ihmisiäkään enää niin paljoa. Tietysti joskus mieliala tippuu pohjiin, mutta sieltä on tultava ylös vaikkei voimia olisikaan, onneksi nyt on! Parempi on olla pinnan yläpuolella, kuin sen alapuolella.

Valmistuminen mietityttää minua hieman, pyrin valmistumaan ajallaan, ja uskon että näin tapahtuu. En oikein osaa valmistumista miettiä, se on hieman pelottava asia – Miten pärjään ilman turvallista koulua, sekä ilman turvallista paikkaa, jossa olen monet tunnit istunut, ja missä olen monet ongelmat selättänyt. Onhan valmistuminen ihan mieletön asia, yksi oman elämän suurimmista asioista. Mutta siihen on vielä loppukiri jäljellä, i can do this!