Kampanjan toteuttaminen – Ferro

Kategoriat: Yleinen.

Mainoskampanja Ferro- deodorantille – Nea Pyrä
* Tehokampanja
* Hyödynnetään ainakin kahta mediaa
* Budjetti on 5000-10 00€ – hyvin perusteluin budjetin voi ylittää
* Kampanja on alueellinen ja pienimuotoinen
* Kaupunki on Helsinki

TO DO
* Logo, purkin muotoilu, visuaalinen identiteetti, Ferrolle oma osuva slogan, kampanjan teemana on ’Vahva nainen’, väri- ja typografiailme, selkeä ja yksinkertainen, helposti muistettava ja tunnistettava, mediavalinnat kohderyhmän mukaan.

YRITYS JA TUOTE
* Chemio Sensitive on uusi kemialan yritys Helsingissä, yrityksen liikeideana on valmistaa, tuottaa ja markkinoida uutta Ferro- deodoranttia naisille, tuote poikkeaa muista, sillä Ferro on valmistettu suomalaisista luonnonkasveista, peittää hienhajun 48h.

KOHDERYHMÄ
* 24-45 vuotiaat naiset (16 000), pääkaupunki seutu – Helsingin keskusta. Sinkkuja perheettömiä, uranaisia – käyneet vähintään ammattikorkeakoulun. Harrastuksiin ja elämäntyyliin kuuluu mm. Sali ja fitness, käyttää kosmetiikkaan satoja euroja kuukaudessa, arvostaa vihreitä arvoja, ja hyväntekeväisyyttä. Ei omista autoa, kulkee julkisilla, kuuntelee valtakunnallista radiota, lukee aikakausilehtiä, pääkaupunkiseudun kaupunkilehteä, seuraavat tärkeimpiä uutissivustoja ja muotialan blogeja. Saattavat pitää omaa blogia. TV:stä katsoo myöhäisiltojen reality- ja lifestyle ohjelmia.

OMA IDEA #1 – KOHDERYHMÄ KIINNI
* Kohderyhmänä ovat nuoret ja aikuiset naiset, jotka harrastavat blogien seuraamista ja saattavat pitää omaa blogia. Itse kuulun myös tähän ryhmään, seurailen blogeja – sekä muuta sosiaalista mediaa youtube, instagram, facebook yms. Olen törmännyt moneen naiseen, jotka julkaisevat kauneuteen ja hyvinvointiin liittyvää sisältöä, jotkut ovat myös mm. vegaaneja, sekä arvostavat vihreitä arvoja.
* Usein myös youtuben ja blogien puolella törmää heidän tekemiin ’yhteystyö- postauksiin’, joissa naisille on lähetetty jokin tuote (tässä tapauksessa keskitytään kauneuteen ja hyvinvointiin liittyviin tuotteisiin) – joita naiset kokeilevat, ja jakavat mielipiteensä muille. Tämä tuo lisänäkyvyyttä tuotteelle ja saavat tuotteen mielestäni nopeasti monen seuraajan tietoisuuteen. Ajattelin jos tätä tapaa voisi käyttää myös Ferron markkinoinnissa. Tuote henkilölle – Henkilö kokeilee tuotetta ja antaa oman mielipiteensä aitona – Video/postaus saavuttaa monia seuraajia – Ferro näkyy.

——————————————————————————————————————————————————————————

KILPAILIJA – UNILEVER

* Kilpailijoiksi on määritelty Dove ja Rexona, eli Unileverin markkinajohtajat. Ferro haluaa erottua olemalla entistäkin rohkeampi.
* Unilever on maailman suurin  antiperspiranttien ja deodoranttien valmistaja, joka päivä 2,5 miljardia ihmistä käyttää Unileverin tuotteita.

* ”Visiomme on kasvattaa liiketoimintaamme ja samalla erottaa ympäristöjalajälkemme kasvustamme ja kasvattaa myönteistä sosiaalista vaikutustamme”
* Unilever Suostanable Living Plan, eli USLP – toimintamalli määrittää sen miten erotamme kasvumme ympäristövaikutuksestamme ja samalla kasvatamme myönteistä sosiaalista vaikutustamme:
– Autamme yli miljardia ihmistä parantamaan terveyttään ja hyvinvointiaan.
– Puolitamme tuotteiden ympäristöjalanjäljen.
– Hankimme 100% maatalousraaka- aineistamme kestävästi, sekä edistämme ihmisten toimeentuloa koko arvoketjussamme
* Unilever auttaa tuotteillaan ja liiketoiminnalla naisia, lapsia ja perheitä köyhissä maissa. Unileverin tavoitteena on olla erittäin ympäristöystävällinen. Unileverilla on myös paljon yhteystyökumppaneita, jotka auttavat mahdollistamaan Unileverin visiota. Unileverin tavoitteena on myös tehdä kestävän kehityksen mukaisesta elämisestä arkipäivää, sekä auttaa mm. tyttöjä ja naisia rohkaistumaan olemaan oma kaunis itsensä, Dove on tuote jota markkinoidaan edellisellä lauseella. Dove on alusta-alkaen käyttänyt markkinoinnissa aitoja ja rohkeita naisia.

——————————————————————————————————————————————————————————

OMA IDEA #2 – HYVÄNTEKEVÄISYYS
* Unileveristä tulee mieleen heti ensimmäiseksi hyväntekeväisyys, sekä vihreät arvot – niin kuin myös kohderyhmällämme, mietin että saisiko tästä lisää potkua Ferrolle. Ensin mieleeni tuli hyväntekeväisyys, miten sitä voisi korostaa. Hyväntekeväisyys voisi suomessa toimia esimerkiksi Naisten rintasyöpä (roosanauha) lahjoituksilla, sekä esimerkiksi MLL (mannerheimin lastensuojeluliitto) myös. Mielestäni ainakin Roosanauha järjestö olisi hyvä idea, ja ideaa pystyisi vielä myös jatkamaan pitemmälle. Ferro on rohkea, vahva nainen… joten Roosanauha olisi tässä ihan kymppi hyväntekeväisyysalue.

——————————————————————————————————————————————————————————

OMA IDEA #3 – MAINONTA
* Helsingin joukkoliikenteeseen, busseihin ja pysäkeille yms. standeille mainoksia, voisi olla hyvä idea kohderyhmää ajatellen, kun he eivät käytä omaa autoa, vaan julkisia.
* Sosiaalinen media, minusta se olisi vaikuttava tapa mainostaa.
* Yhteistyö?

——————————————————————————————————————————————————————————

 

 

 

 

OMA IDEA #4- PURKKI

* Itselläni on ollut käytössä Rexonan naisten puteli, mutta haluaisin työssä käyttää kuvassa näkyvää Armani code purkin muotoa. Eroaa useimmista deodoranteista, ja on mieletäni kauniimpi muotoilu.

——————————————————————————————————————————————————————————

Ensimmäinen ideani, jota lähdin miettimään kuvakollaasin muodossa: HYLÄTTY IDEA

* Ajattelin ensin korostaa suomalaisuutta ja kasveja, sekä naisen kauneutta/voimaa. Päävärinä olisi toiminut sininen. Idea ei kumminkaan mielestäni korosta Ferron ”vahva nainen” – sanontaa, eikä rohkeutta erottua muista. Jos näiden kuvien kuvittelisi toteuttavan esimerkiksi deodoranttipurkin etikettiä, tai mainoksia, se ei mielestäni erottuisi esimerkiksi Dovesta ollenkaan. Hylkäsin tämän idean, ja aloin miettiä uudestaan, mitä Ferro haluaa tuoda esille. Rohkeutta, vahvaa naista, yksinkertainen mutta erottuva, sekä selkeä. Mieleeni jäi myös lause tehtävänannosta ”jos Ferro olisi eläin, se voisi olla puuma…” Ajattelin tästä lähteä keräämään taas kuvakollaasia.

Mietin myös osuvaa slogania deodorantille. Ensimmäisenä mieleeni tuli ”creating moments with you” – idealla että deodorantti myös mahdollistaa paljon, Sali/fitness koska kuka haluaisi haista hielle ja tuskalle treenin jälkeen? – Kohdryhmää miettien. En vielä tiedä slogania, mutta tuolla ajatuksella se kyllä tulee.

——————————————————————————————————————————————————————————

 

 

 

KUVAKOLLAASI – IDEOINTI

* Tässä ideanani olisi hyödyntää puumaa, isoa kissaeläintä, jota Ferro halusi kuvata. Mielestäni rohkeaa ja vahvaa väriä tuo kulta, musta, ja mukana valkoinen. Musta/kulta ovat nyt myös kuumaa tavaraa mm. sisustuksessa ja muodissa, joten tämä ainakin pistäisi silmään. Ja mielestäni se näyttää myös enemmän ROHKEALTA JA VAHVALTA, paljon enemmän kuin hempeä sininen- teemainen jota ensin ajattelin. Minulla tuli myös mieleen, kun kohderyhmä arvostaa vihreitä arvoja, luontoystävällisyyttä yms. voisiko sitä käyttää esimerkiksi purkeissa? Luontoystävällisistä materiaaleista tehty, ja miksei purkin korkki voisi olla puuta? Kuvakollaasissa on kaksin puun väriä, musta ja luonnonvaalea, tottakai tämä on vasta mietintätasolla, mutta jos ”puuta” haluaa käyttää materiaalina, niin se ei saa näyttää tavalliselta laminaatilta, kuin kuvissa. Kuvissa näkyy myös idea, jossa teksti on sisällytetty mustiin kasveihin, tämäkin idea on mielestäni hyvä, ja sopii tähän työhön. Sillä Ferrohan on tehty suomalaisista kasveista, kasvit tulisivat tässä esiin.