jakso 4

Viimeinen jakso menossa. Kauhian nopeasti mennyt tämä  vuosi .

Ja loput kuukaudet (kukausi) menee tosi nopeasti niinkuin on mennyt koko jakso. Ensimmäinen jakso mistä tykään tosi paljon, vaikka on taidehistoriaa niin suurin osa koulupäivistä on piirtämistä ja töiden suunnittelua. Nyt toukokuussa aloitetaan valokuvaamaan, kun tulossa on näyttely (aiheena uni), mihon tulee tehdä muutama uniaiheinen työ & pitäisi ola yksi jokaista:

värillinen kuva, musta-valko ja valokuva- työ aiheesta uni. Enpä ois joskus teini- ikäisenä uskonut sanovan vanhempana näin, mutta tää viiminen jakso menee turhan nopeasti, kun tähän osuu monia vapaapäiviäkin. mm. vappu, pääsiäinen, helatorstai ja olikohan muitakin vielä.. Noo onneksi taiteilla voi kotonakin ja lomalla ehkä pihallakin sään salliessa. Onhan kesäloma hyvä juttu niin saa ladattua akkuja, kuitenkin vasta ensimmäinen vuosi koulua takanta ja aksi edessä  😛

viimeinen jakso.

Ensimäinen vuosi on koulua käyty kohtapuoliin. Parisen kuukautta vielä, mikä kulkee nopeasti kun näin keväällä on paljon lyhyempiä viikkoja (vaput, pääsiäiset yms. lyhentää viikkoja.) Nyt on vaan koulussa alkanut sellainen jakso mistä itse pidän eniten, luovuutta saa käyttää eri tavalla, kuin tietokoneiden kanssa työskennellessä., Kerettiin aloittaa jakso  yhden päivän osalta ennen pääsiäisloman alkua ja alettiin ryhmän kanssa suunittelemaan kuvaa, jonka aiheena on ”uni.” Tai ei silleen ryhmän kanssa, joska jokainen tekee oman työnsä näyttelyyn, joka pidetään kuntola- rakennuksessa. Tekniikka on melko vapaa, mutta aiheena uni, joka mielestäni antaa myös vapaat kädet, koska unessa kaikki on mahdollista.

Nyt omalla oon innoissani aloittanut yhtä uni aiheistä työtä, mitä en kyllä osaa tehdä niin hienoksi kuin se  päässäni ajateltuna on. raamit siihen on tehty, mutta luulen tekeväni sen loppuun koulussa. Toinen idea työstä on muhimassa ja odottaa, että saan ensimmäisen tehtyä, vaikkakin taidan tehdä ”raamit” tähän toiseenkin jo valmiiksi. Luovuutta ei voi tukahduttaa.

Hyvää pääsiäistä!

Vihdoinkin…

Nyt on koko näyttötyö tehtynä (ehkei ole mitään ammattitason graafisen suunnittelijan kädenjälkeä), mutta olen itse tyytyväinen siihen enkä olisi alussa uskonut pystyväni siihen!

Alla olevaa kuvaa muokkasin hieman, jotta se sopisi paremmin painotuotteeseen

 

Työ oli helpoin itselle aloittaa kansien teosta, ensin etukannen sommittelu teksteineen & kuvineen, minkä jälkeen siirryin  takakannen tekoon. Itse artikkelista otin osan tekstistä taakse, joka paremmin johdatteli lukijan siihen mitä vihko sisältää ja houkuttelee lukijan avaamaan vihon jatutustumaan artikkeleihin. Pyrin tekemään sisällön ulkoasusta houkuttelevan olematta kuitenkaan sekava. Yksi työhön kuuluva kuva jäi käyttämättä, mutta toivon ettei se haittaa, sillä muutoin työ onnistui ulkoasultaan.

 

kevättä

Huh näyttö lähenee ja tuntuu, etten ole valmis en osaa tarpeeksi hyvin. Vaikka aloittaessani en osannut tätäkään mitä nyt. Aika raskas jakso meneillään juuri, mytta ensi jakson pitäisi olla itselle helpompi kun tulossa on enemmän Tässä jaksossa on ensimmäinen näyttöni ikinä ja aiheuttaa hieman hampaiden kiristelyä ja tarvetta istua workshopissa. Onneksi työ etenee ja olen varma että valmiiksi tulee.

Aloitin ensin kannen+ takakannen tekemisellä, sillä koen ne itselleni helpoimmaksi.

Kevättä

Huhhuh käynnissä oeva jakso on ollut meko rankka paljon tullut uusia asioita opittavaksi ja tämän kuun opussa tulossa näyttö, johon en koe osaavani tarpeeksi asioita, mutta teen mitä pystyn/ osaan ja katson mitä tulee. Toivon että menee läpi eli en lähde tavoittelemaan kuuta taivaalta  😉

Tämä jakso loppuu tosiaan maaliskuussa eli parisen viikkoa ja ensi jakso tulee olemaan itselle helpompi tai näin luulisn, kun tiedossa on enemmän uovaa tekemistä. Melko fiksua laittaa ennen kesälomaa tuollainen helpompi jakso niin helpommin palaa lomilta kun muistelee, ettei se koulunkäynti niin raskasta ollutkaan!

tulevaa…

Viikko on mennyt nopeasti ja ensi viikko vielä melko epävarmaa siis koulun suhteen, kun kukaan koulussakaan ei osannut sanoa onko Spesian opettajat  lakossa, jos näin on niin itsellä ainakin olisi tarkoitus mennä tekemään koululle paria työtä, niin näyttötyötä kuin muutakin.

Vaikka lakko toteutuisikin on koululla töissä muutama henkilö, jotka eivät toimi opettaja- nimikkeen alla ja näin ollen koulu on auki.

Oli miten vain.. Vaikka lakkotuntien aiheet pitäisi myöhemmin käydä läpi kiireelä, niin en toisaalta laittaisi lakkoa lisäajan vuoksi pahakseni, vaikka tarkoitus on mennä tekemään tehtävät workshoppiin.

:-)

Hiihtoloma- viikon jälkeen on taas mukaa palata arkeen. Tietenkin lomaa voisi vielä jatkaa, mutta kouussa oloa osaa arvostaa lomailun jälkeen, sillä elämä kävisi muutoin melko ykstoikkoiseksi. Nyt on kerenyt rentoutua & levätä kunnolla, mutta kuitenkin sosiaalisoitua, vielä vapaa huominen!

TtpografiAA…

Viikonloppu oli aika stressiä täynnä, kun tänään oli typografian koe AAh vaikkakin sai käyttää materiaalia niin.. hmm en halua edes tietää tulosta.. No jaa elämäähän tämä vaan on. Vaikkakin sai käyttää materiaalia niin jäi monet kohdat täyttämättä jajaja.

Siinä vaiheessa kun oli 2-3 sivua tehty materiaalia apuna käyttäen niin muistin, että sivuja on vielä monia tekemättä. Niin lopputulos on varmasti sen mukainen pitää vaan muistaa, että ensimmäinen tollanen koekoe tämän  koulutuksen aloittamisen jälkeen ja monia vielä tulossa. Yritetään loistaa sitten myöhemmin (;  Kesken kokeen meni aivot off- tilaan ja sama tila jatkuu yhä. Yritetään selvitä loopu päivä, vaikkakin yöllä tuli stressattua & nukuttua liian vähän, ainakin kahviin. Nyt alkaa seuraava tuti ja logon suunnittelua. Ihan mukavaa hommaaÜ

hellou.

Viimeisestä kirjotuksesta onkin kulunut jo aikaa, kun en syystä että (?) ole päässyt kotikoneella tekemään tänne päivityksiä joululu oli ja meni ja nyt hyvillä fiiliksillä kesälomaa odottaen 😛 Koulu menee hyvin, melko rankka jakso usein pitkiä päiviä, joten karsin menoja vähän muualta elämästä, että jaksaa.

Koulun käynti on kuitenkin tärkeimpiä prioriteetteja elämässä juuri nyt. Osaa  asioista en ehkä koulunkäynnissä pidä niin tärkeinä kuin toisia, mutta täytyy osata arvottaa asiat ja keskittyä tärkeimpiin, (tai sitten niihin joissa kokee tarvitsevansa enemmän apua & aikaa. ) jotta energiaa jäisi koulun ohessa vaikkapa elämiseen . . . . . . .