TtpografiAA…

Viikonloppu oli aika stressiä täynnä, kun tänään oli typografian koe AAh vaikkakin sai käyttää materiaalia niin.. hmm en halua edes tietää tulosta.. No jaa elämäähän tämä vaan on. Vaikkakin sai käyttää materiaalia niin jäi monet kohdat täyttämättä jajaja.

Siinä vaiheessa kun oli 2-3 sivua tehty materiaalia apuna käyttäen niin muistin, että sivuja on vielä monia tekemättä. Niin lopputulos on varmasti sen mukainen pitää vaan muistaa, että ensimmäinen tollanen koekoe tämän  koulutuksen aloittamisen jälkeen ja monia vielä tulossa. Yritetään loistaa sitten myöhemmin (;  Kesken kokeen meni aivot off- tilaan ja sama tila jatkuu yhä. Yritetään selvitä loopu päivä, vaikkakin yöllä tuli stressattua & nukuttua liian vähän, ainakin kahviin. Nyt alkaa seuraava tuti ja logon suunnittelua. Ihan mukavaa hommaaÜ

hellou.

Viimeisestä kirjotuksesta onkin kulunut jo aikaa, kun en syystä että (?) ole päässyt kotikoneella tekemään tänne päivityksiä joululu oli ja meni ja nyt hyvillä fiiliksillä kesälomaa odottaen 😛 Koulu menee hyvin, melko rankka jakso usein pitkiä päiviä, joten karsin menoja vähän muualta elämästä, että jaksaa.

Koulun käynti on kuitenkin tärkeimpiä prioriteetteja elämässä juuri nyt. Osaa  asioista en ehkä koulunkäynnissä pidä niin tärkeinä kuin toisia, mutta täytyy osata arvottaa asiat ja keskittyä tärkeimpiin, (tai sitten niihin joissa kokee tarvitsevansa enemmän apua & aikaa. ) jotta energiaa jäisi koulun ohessa vaikkapa elämiseen . . . . . . .

Tehtäviäsuunnittelua…

Aloitin eilen mainosmaraton 2 tekemisen Workshopissa, siinnä on enemmän mainoksia tehtävänä kuin ykkösessä, mut ainakin ne mitä tein oli ihan jees. Huomaan, että omat taidot graafisena suunnittelijana alkaa pikkuhiljaa kehittyä 😛

Tosiaan.. Workshopin oon havainnut itselleni hyödylliseksi. Tuntuu, kuin sielläkin oppisi hyvin, kun apua saa paremmin, yksilöllisemmin ja sitä kehtaa pyytää. Tai kyllähän sitä voi muutenkin pyytää, mut ryhmässä ei aina viitsi, ettei muiden opetus keskeytyisi sen vuoksi.

-.-

Nyt on invalidisätiön- kortti tehty ja edessä on mainosmaraton. Juuri tälläisten asioiden vuoksi koen workshop päivät tärkeiksi, silläkoulu päivien jälkeen ei yleensä ole mahdollista jäädä tekemään töitä joihin tarvitsee aoua niin, että saa apua. Kaksi kertaa olen mennyt workshop päivään ja saanut yksilöllisempää apua kuin muutoin! suosittelen…

..

Viikko meni taas tosi nopeasti tai eihän se vielä ole mennyt, mutta läsnäolo-pakkoa ei ole oppuviikkona koulussa, kun torstai ja perjantai on varattu workshoppiin. Viime viikon torstaina olinkin tekekemässä invalidiiiton korttia kouulla,  mikä olikin hyvä avuntarpeen kannalta, sillä en tiedä miten oisin saanut sen muuten valmiiksi. Nyt ei pitäisi olla rästihommia ja hyvä näin, sillä talven tuoma pimeys on vienyt energiat täysin ja huomenna luvassa myös altaille menoa fyssarin kanssa!

Oon iloinen  henkilökohtaisesta avustajastani, sillä monta kertaa olisin luovuttanut itselleni hankalissa tehtävissä, mutta hän on jaksanut kannustaa ja auttaa. Vaikka aiemmin en ole kokenut avustajaa tarpeelliseksi ja olen ollutkin hieman asiaa vastaan niin on hyvä juttu.  🙂

kukkuu..

Nyt on photoshop käsitelty, ainakin noin pääpiirteittäin.. Ja ollaan aloitettu inDesing. Vaikkakin se on toisinaan tuntunut hankalalta niin onneksi apu on aina ollut käden ulottuvilla 🙂 Toisaalta photoshopinkin käyttö tuntui alkuun hankalalta, kun en ole noita tottunut käyttämään.. Saatiin kaikki, siis luokalla opiskelevat ensimmäinen ulkopuolinen työ tehtäväksemme kun on tilaaja työlle niin itsekriittisyys nousee huippuunsa. Aika tuntuu vain hupenevan liian nopeasti, sillä moni ideoistani ja luonnoksistani lentää suoraan roskakoriin! Eiköhän tuokin helpota kun kokemuksia tulee enemmälti.

koulua jo takana.

Nyt on koulua käyty jo jonkin verran ja pakko sanoa, ettei tunnu niin ”pelottavalta” kuin alussa ja olen pikkuhiljaa alkanut uskoa siihen, että minäkin pystyn kouluttumaan graafiseksi suubbittelijaksi! 🙂

Vaikka upettajamme Pete laittoi tietoa ulkopuolisista toimeksiannoista, joihin voi ilmottautua tekijäksi niin tunnen olevani vielä liian noviisi niihin. Katsellaan ensi vuonna uudestaan kun on jo hieman harjaantuneempi graafisena suunnittelijana.

Viime viikolla meillä alkoi Samin ja Maaritin vetämänä Värit ja sommittelu- kurssi, vaikkakaan en kerennyt muuta tehdä kuin luonnostella tunnilla niin pidin sitä mielekkäänä ja koin osaavani.

Halosen niemen näyttely

Halosen niemen näyttely ( 12.9.2017 – 10.12.2017 )

Kävin 19.9 Pekka Halosen näyttelyssä kauniissa Halosen niemessä Tuusulassa, jossa oli muidenkin taiteilijoiden tauluja esillä. Siellä oli paljon teoksia, joista pidin, enkä osannut valita niistä lemppariani, joten tässä muutamia, joista erityisesti pidin:

tytöt retkellä (Pekka Halonen), Bonjour sur (Marc Changall), Mäntynäkymä (Pekka Halonen), lapset uimarannalla (Pekka Halonen),

Pidin myös suuresti paikasta, jossa näyttely pidettiin ihanasta kaksikerroksisesta puutalosta natisevine lattioineen sekä järvimaisemasta. Muutoinkin näyttely oli mielenkiintoinen pitäen sisällään monia teoksia eri taiteilijoilta, oli viisasta sijoittaa työt aihepiireittäin eri huoneisiin.

Halosen niemeen on ymmärtääkseni myös hyvät kulkuyhteydet myös julkisilla liikkuen.

 

Pieni tietoisku Pekka Halosesta

 

lapset uimarannalla

Pekka alonen kuuluu Suomen taiteen kultakauden rakastetuimpiin taiteilijoihin. Halonen syntyi 1865 lapinlahtelaiseen talonpoikaisperheeseen. Taustastaan huolimatta hän onnistui luomaan loistavan uran taiteilijana, aikana jolloin talonpojat harvoin pystyivät lähtemään taiteentielle. Lahjakkaasta ja ahkerasta taideoppilaasta kehittyi loistava taidemaalari, joka nousi maamme taiteilijoiden kärkijoukkoon.

Pientä tietoa Marc Changallista

Hän oli venäjä- ranskalainen taiteilija, Valkovenäjän juutalaista alkuperää. Varhainen modernisti, hän liittyi useisiin merkittäviin taiteellisiin tyyleihin ja loi teoksia lähes jokaisessa taiteellisessa muodossa, mukaan lukien maalaus, kirjan kuvitukset, lasimaalaukset, lavasteet, keraamiset, kuvakudokset ja taidevedokset.

VHS VIDEO COVER ART-Kirja-arvostelu

kirjailija: Thomas Hodge

Arvostelu

Video cover art is a unique and largely lost artform representing a period of unabashed creativity during the video rental boom of the 1980s to early 1990s. The art explodes with a succulent, indulgent blend of design, illustration, typography, and hilarious copywriting. Written and curated by Tom “The Dude Designs” Hodge, poster artist extraordinaire and VHS obsessive, wi …more

Kirjan hinta

Suomalaisessa kirjakaupassa teoksen hinta on 45.95 euroa. Tilattuna amazon.com hinta on$27.23

 

Oma mielipide kirjan kannesta

Kansikuva on virtaviivainen ja täynnä dvd-koteloita, kertoo hyvin siitä, että kirja pitää sisällään paljon kuvia ja tekstiä videoista. Kannesta tulee mieleen hieman ulkoavaruus ja maailmankaikkeus, siinä on hyvin kuvattu VHSn laittoa koneeseen, mikä selittääkin hyvin sen, että kirjassa käsitellään video- maailmaa.

Ydinkohdat

kuvia 80- luvun dvd kansista. Teemoja kirjassa: Thriller, action, comedy, horror, kids, sci-fi,

Kirjassa käsitellään 80- luvun cd- ja video kansia.

 

 

 

 

 

Mietteitä koulun alusta

Viikko on mennyt hyvin, mutta on ollut hieman raskasta sillä tietokoneella on harjoiteltu paljon eri ohjelmien käyttöä ja muistettavaa on ollut paljon. vaikkain ollut paljon uutta ja muistettavaa , kuten uusi alue koulurakennuksineen uusien opiskelutovereiden ja opettajien nimien muistaminen ja heihin tutustuminen niin on ollut mukavaa säännöllistä tekemistä, vaikkakin toisinaan iske epätoivo ja epäusko itseensä niin hauskaa on ollut.

Oma ryhmä on ollut mukava ja joihinkin ihmisiin olen jo tutustunut eikä huono nimimuistikaan ile haitannut. Toivon opettajilta pitkää pinnaa, ymmärrystä epätoivon/ ahdistuksen iskiessä, minua saa kyllä hieman potkia eteenpäin, jos meinaan luovuttaa sillä vaikea, mutta valmiiksi saatu työ kannustraa ja tuo onnistumisen elämyksiä !

Toivon oppivani käyttämään sujuvasti tietokoneen eri apuvälineitä graafisessa suunnittelussa ja lopulta ajattelevani, etrtä olen siinä ihan hyvä 🙂

Odotan myös, että pääsen toteuttamaan graafista suunnittelua myös ilman tietokoneen apua kuten piirtämällä tai muilla tekniikoilla.

Omaa työskentelyä varten varattu perjantai on mielestäni hyvä idea, sillä fysioterapiat sain siirrettyä siihen päivään, jottei se veisi opiskelu aikaa pois. On kyllä lepo maistunut viikonloppuisin

Tässä maalaamani auringonkukat: