9.10 2018 Matikan koe ja mainoksien viimeistelyt

Tänään päivä alkoi matikan kokeella, johon olin päntännyt vain prosentti laskemisessa, mutta pakko sanoa että, koe meni paremmin kuin aavisttelin, ainakin minun mielestäni

Sen jälkeen oli ruokatauko jonka jälkeen Peten tunnit alkoivat, puhuimme silmän näkyeroistta ja erotus efekteisttä tekstin ja tausttan avulla. mutta loppujen lopuksi parin oppilaan mainos marathon 2 tehtäviä katsottiin ja sen jälkeen sain kaikki omani valmiiksi, mutta valitettavastti koska en tiennyt että piti käyttää vain stock photon kuvia jos aikoi käyttää edes kuvia ylipäätänsä, jouduin vain muokkaamaan vr ja eläintarha mainoksen, mutta mielestäni muutos paransi Vr mainostta, voisinpa sanoa samaa eläintarha mainoksestta.  

3.10.2018 Levels vs Curves

Tänään Jyrkin tunnit alkoivat Levels Adjustments asetuksilla. korjasimme parin kuvan väri asetusia sillä joko automaattisestti tai manuaallisestti. 

Sen jälkeen aloimme käyttää Kurves adjustmenttia joka on Levelsin toinen vaihtoehto.

Mielestäni Levels on mukavampi Adjustment työkalu käyttää

Viimeiseksi Käytimme Hue Satturation Adjustment työkalua

 

2.10 Hammas lääkäri , koira hotelli ja mainos marathon

Päiväni alkoi varhain tänään kello 5 aamulla jotta ehtisin aikaisempaan junaan Järvenpäästä Iittalaan jotta, ehtisin hammas lääkärin juurihoitoon Iittalassa. Saavuin ajoissa mutta harmikseni kurkuni limaisuuteni takia ja räkätaudin jälki oireena, olisin joko tulehtunut hoidon aikana tai sylkeä olisi päässyt hampaani sisään, joten operaatio peruttiin ja minulle annettiin uudet ajat. Onnekseni peruutuksen vuoksi ehdin viimeisimpään junaan Iittalassa joka menisi Järvenpäähän Kello 12:toista, eli ehdin ilta päivän graafisen tunneille. päivä alkoi graafisen suunnittelun perusteista ja alkeista kun meillä oli pari vierailijaa jotka tulivat katsomaan miten Pete opettaa, tosin he olivat paikalla vain tunnin ja lähtivät kahvitauon jälkeen.

Sen jälkeen aloimme tehdä kysymyksiä mielikuvitus ihmiselle nimellä Irma joka halusi elisesitteen Koira hotellileen. tein kysymyksiä hänelle tilaustiedoista Susannan kanssa ja lopuksi kertasimme kysymykset luokan kanssa. joudumme tekemään tämän yleisesitteen todennääköisestti tulevaisuudessa. Ja lopuksi saimme tehdä vähäsen mainos marathonia mutta ajan puuten vuoksi sain VR koira mainoksen vasta alkuun.

Opiskelu Blogi 1.10.2018, tekstin asettelua ja väri konktrastia

Tänään päivä alkoi tekstin asetteluitten opetuksilla ja miten pystyi muokata niitten rivi, asettelu ja koko asetuksia. ja myöskin miten sanat sai path riville.

Sen jälkeen viimeiseksi Jyrkki näytti meille miten kuvan histogram

asetuksia ja kontrastia pystyyi muokkaamaan

Alkuperäinen ja kaksi muokattua versiota sen alla

26.9 opiskelu raportti Finnejä ja siivous työkaluja

Hei hehehe…sori että unohdin tän blogin kuukauden ajaksi, olen vain ollut kiireinen, tänään jyrkki opetti meille vielä vähän lisää Clone stamp toolin käytöstä vähän mistä viime tunnilta lopetettiin. kloonasimme lippuja ja poistimme lippuja.

 

Sen jälkeen tosin meille opetettiin valokuvaukseen hyödyllinen työkalu Spot healing työkalut, jos pitäisi simåelöittää sen käyttö niin se on työkalu joka korjaa maalatun alueen samallaisella värillä kuin eniten oleva väri sillä valitulla alueella. erinoimanen työkalu esimerkiksi finnien poistamiseeen (jota me myöskin teimme….Yök)

siitä pääsimmekin nuorentamaan itse sauli niinistönkin. koska presidentti ei koskaan voi näyttää vanhalta 😛

Toivottavastti muistan tehdä blogia enemmän päivä rutiinistani tästä lähtien lol

Opiskelu Raportti 27.8,2018

Päivä alkoi hiljaisestti kello 6 kun heräsin aikasempaan junaan ja saavuin järvenpäähän kello 8. ja pian sen jälkeen hoidin päivän ostokset ennen tuntien alkua kello 12:30.

Päivä alkoi tunneilla rennostti koska 30 minuutin päästtä, suurimman osan luokasta piti mennä asuntolan tuli turvallisuus esitykseen ja harjoituksiin, tuli turvallisuus puhe oli mitä tulisi odottaa. pitää huoneensa siistinä ja säästtää sähköä ettei sähkö laitteet yli kuumenisi ja alkaisi polttamaan asioitasi kämpässäsi, sen jälkeen meillä oli kahvi tauko jonka jälkeen aloittaisimme tulen sammuttamis harjoitukset.  aikuis asuntolan oppilaat tulisivat ensin hoitamaan tehtävät, mutta pituuteni takkia he taisivat luulla minua yhdeksi heisttä. joten pääsin hoitamaan tehtävät etuajoissa jotka olivat, hellan liekkisen kattilan sammuttaminen paksulla pyyhkeelä, ja sammuttimen käyttö.

Sen jälkeen loppu päivän ajan Jyrkki opetti meille logon teettämisttä Kuviin ja miten ne näyttävät luonnolliselta kuvan ympäristössä ja kulmassa.

21.8.2018 Opiskelu Blogi

Päiväni alkoi kuumalla suihkulla ja palapaistilla. Tunnit sen sijaan alkoivat matikalla, meille annettiin koulun matikka harjoitus kirja jonka jälkeen meille kerrottiin sen tehtävistä ja sen alkeista. sen jälkeen teimme tehtäviä tunnin ja pidimme tauon, jonka jälkeen tarkistimme tehtävät, pian sen jälkeen alkoi ruoka tauko.

Ruoka tauon jälkeen alkoi Peten tunnit. ja puhuimme kuinka viime kerralla puhuimme mailmasta ilman graafista suunnittelua. joka johti keskusteluun että, mitä graafinen suunnittelu tarkoittaa meille ja miksi se meitä kiinnostaa ja miten olemme luovia vapaa aikoinamme. moni vastasi että piirsi, kirjoitti tarinoita, runoja ja sen sellaistta.

Pidimme sen jälkeen kahvitauon jonka aikana opin että pikkurilli mukin kanssa tarkoitta että haluan ########## jonkun kanssa……… NOH PAREMPI NYT KUIN SUKUKOKOUKSESSA KAHVIN KANSSA!

Sen jälkeen puhuimme logoista ja niiten suunnittelustta ja lopuksi saimme tehtävän koota hyvää graafista suunnittelua ja huonoa graafista suunnittelua ja photoshoppaustta

20.8.2018 Opiskelu blogi.

Tänään Opintojen aikana keskityttiin Kuvan Koon asetuksien muokkaamiseen, kuvan resoluutiooon, Kuvan ulkonäkö verrattuna tietokone näyttöön ja tuloste paperille ja miten mikäkin vaikuttaa viimeiseen loppu päätökseen. Esimerkiksi miten Jyrkki ehdotti käyttämään Cubics Asetuksia Normaalin Automaatti asetuksen sijaan ja miten on parempi pienentää kuvan kokoa kuin että sitä pitäisi suurentaa sillä, se ja kuvan peräkkäinen muokkailu voi aiheutua kuvan pilaaamiseen.

Sen Jälkeen lopuksi puhuttiin kuvan raajaamisestta muokkauksien vuoksi. esimerkiksi auton rajaus jotta auton väriä pystyisi muokkaamaan väri asetuksilla, mutta samalla se ei haittaisi Tausttaa mitenkään vahingossa, päivän pääteeksi Jyrkki antoi meille tehtävän jonka tulee lähettää hänelle myöhemmin hänen sähköpostiinsa

18,19 .8 2018 Viikonloppu

18,8 Lauantaina päiväni alkoi varhain kun jouduin lähtemään 10:nen maissa järvenpäähän tapaamaan The Curtain maalauksen omistajaa. The curtain oli maalaus josta olin kiinnostunut ja maininnut aiemmassa blogissani.

The Curtain

Kun saavuin järvenpäähän, minulla oli pari tuntia aikaa ennenkuin joutuisin tapaamaan maalauksen omistajan ostoa varten, joten päätin ruokailla järvenpään kebabilla jossa söin Ananas Kinkku Aura Pizzan

Päätin samalla pysähtyä läheiseen kauppaan jonka nimeä en valitettavastti muistta. Mutta siellä oli paljon sarjakuva, animaatio ja anime tuoteitta. Päätin lopulta osttaa sieltä Dragon Ball Z Battle Of Gods Ja Resurection Of ”F” Tuppla DVD Boxin, ja myöskin The Legend of Korra Kokonainen sarja Boxin.

Lopultta Kello 14 Tapasin Maalauksen tämän hetkisen omistajan ja maksoin maalauksestta 150€ Onnekseni kauppa kävi niin äkkiä että, pystyin ehtimään junaan joka oli lähtemässä juuri, onnekseni kirjasto on ihan juna aseman vieressä. Loput päivästä menikin katsellen DVD:tä jotka ostin.

19.8

Sunnuntaina ei oikeastaan tapahtunut mitään paitsi että lähdimme aamustta syömään valkeakoskelle. itse söin  Lehti pihvin ja jälki ruuaksi haimme jäätelöt läheisesttä supermarketistta ja loppu päivä menikin Kotona oleskelussa.

 

Grasu Opinnot 17.8.2018, ja vapaa ajan suunitelmat.

Tämän päivän opinnot alkoivat noormaalistti, aloitimme tunnin kokeilemalla eri kuva tempaateja. mutta tunnin päästä vaihdomme keskustelemaan väri asetuksia ja värien  asettamistta. Lopuksi keskustelimme  Kuvan laadun muuttamisestta.

tuntien lopuksi saimme hyvät viikonlopun vietot ja sen jälkeen kun lähden asuntolastani viikon lopun viettoon, aion käydä Tampereella ensin hakemassa pari video peliä mitkä olin tilannut Tampereen Puolenkuun peleihin. toivottavastti teilläkin voi olla hyvä viikonloppu